Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στο Δήμο μας

Κοινωνική Μέριμνα | Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 11:42

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ενηλίκων, παιδιών, οικογένειας)

Κοινωνικό Ιατρείο για την στήριξη ευπαθών ομάδων δημιουργεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας (ΚΕ. ΚΟΙ. ΨΥ.). Το Κοινωνικό Ιατρείο που έχει ως στόχο να στηρίξει οικογένειες και ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, θα στελεχωθεί από ειδικούς ψυχικής υγείας και θα λειτουργεί δωρεάν.

Το ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ είναι ένα σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας από το 1994. Τα μέλη του είναι ειδικοί ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, λογοθεραπευτές. κλπ) που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2013. Οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, δικαιούχοι βιβλιαρίου ανασφάλιστων (Πρόνοια) και ασφαλισμένοι άλλων φορέων με ετήσιο οικονομικό εισόδημα έως 5.000€.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι οι εξής:

  • Ομάδα για την ψυχική υγεία, η οποία ασχολείται σε ατομικό επίπεδο με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και με τις οικογένειές τους.
  • Συμβουλευτικός Σταθμός για το παιδί και την οικογένεια, που προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε γονείς, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 10πμ.-1μμ. κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κοινωνικούς λειτουργούς :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚAΣΤΡΟΥ

  • Kα Γεωργία Ματζίκου, ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, τηλ. 2743028235

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγάζεται στο ΚΑΠΗ του Ξυλοκάστρου και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη εκτός από την 1η Τρίτη του μήνα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

  • Kα Αθανασία Αλεξοπούλου, Βοήθεια στο Σπίτι, τηλ .2743030121
  • Κα Κατερίνα Ρωμηού, Δημαρχείο Δερβενίου, τηλ. 27433060101

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγάζεται στο Δημαρχείο Δερβενίου και θα λειτουργεί κάθε 1η Τρίτη του μήνα.

    Διαβάστηκε 10993 φορές

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης