Πρόσκληση ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ για τα πολιτιστικά (και όχι μόνο) δρώμενα του τόπου μας.

Δελτία Τύπου | Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 12:42

Αγαπητοί συμπατριώτες μας,

Ίσως ήδη γνωρίζετε ότι το έτος 2011 έχει χαρακτηριστεί Ευρωπαϊκό έτος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει σίγουρα τη σημασία που αποδίδουν πλέον όλοι, χώρες και λαοί, στη δράση αυτή. Από την άλλη όμως, δεν απαιτείται η καθιέρωσή του για να ενεργοποιηθούμε σαν άνθρωποι αλλά και ως πολίτες του τόπου μας.

Στην ενεργοποίησή μας αποσκοπεί και η ανοιχτή αυτή επιστολή προς όλες και όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και κατάστασης. Κίνηση που επιβάλλει και η δυσμενής οικονομική κατάσταση που διέρχεται και κάθε γωνιά αυτής της χώρας. Αναγνωρίζοντας αυτή τη δυσχέρεια από τη μια αλλά και τη σημασία και διατήρηση της πολιτιστικής μας έκφρασης από την άλλη, ο Δήμος μας θα προβεί σε λίγες αλλά επιλεγμένες πολιτιστικές δραστηριότητες για το φετινό καλοκαίρι.

Έτσι λοιπόν απευθύνουμε έκκληση σε όλους, κυρίως βέβαια στους νέους και τους μαθητές μας, να βοηθήσουν ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στην πραγματοποίηση των διαφόρων, λιγοστών βέβαια, εκδηλώσεων- δραστηριοτήτων που προτίθενται να λάβουν χώρα στον τόπο μας (κινηματογράφος, παιδικές δραστηριότητες, κλπ.), μεμονωμένα ή σε ομάδες. Σε πείσμα των καιρών μπορούμε να καταφέρουμε πολλά χωρίς τη βακτηρία ή την τροχοπέδη, ενίοτε, του χρήματος!!!

Οι υποψήφιοι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μπορούν να επικοινωνούν με το Δημαρχείο στο Δερβένι, στο τηλέφωνο 2743 3 60101 (Κατερίνα Ρωμηού) και με το Δημαρχείο στο Ξυλόκαστρο, στα τηλέφωνα 2743 3 60210 & 2743 3 60244.

Συμπολίτες μας, η εθελοντική δράση αποτελεί μαθησιακή-μορφωτική λειτουργία.

  • Ενισχύει την απόκτηση κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και αναπτύσσει νέες ικανότητες.
  • Ενδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή των ατόμων.
  • Αυξάνει τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής των νέων στη ζωή και την εργασία.
  • Η εθελοντική δράση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μάχη της ανεργίας και αποτελεί πηγή θέσεων εργασίας.
    Διαβάστηκε 2992 φορές

kep2.small

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης