Συναντήσεις και επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ . Γ. Δέδε και του Δημάρχου κ. Α. Κλαδούχου, στον ορεινό όγκο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δελτία Τύπου | Πέμπτη, 05 Μαϊου 2011 11:44

Την Τετάρτη 04 Μαΐου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κ. Α. Κλαδούχος συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν τον ορεινό όγκο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, με σκοπό την εξέταση και τη διερεύνηση έργων και παρεμβάσεων που θα περιληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και την επιτόπου διαπίστωση των προβλημάτων της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν στη συντήρηση των τεχνικών έργων και κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συντήρησής του, εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί κυρίως στον ορεινό όγκο του Δήμου.

Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το σημαντικό έργο της παράκαμψης των Τρικάλων, που ήδη έχει δημοπρατηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και θα ανακουφίσει με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση των συχνών κυκλοφοριακών συμφορήσεων που παρατηρούνται στα χωριά των Τρικάλων, ιδιαίτερα τις περιόδους της έντονης τουριστικής κίνησης.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις κι εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα, εξασφαλίστηκε τόσο από το  Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όσο και από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η από κοινού συνεργασία των δύο φορέων, σε επίπεδο μελετών και έργων, ώστε παρά την οικονομική δυσπραγία, στοχευμένα και συνδυασμένα έργα να δώσουν τα πιο άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση της Δυτικής Κορινθίας. Στα πλαίσια αυτά, θα συνεχιστεί η συνεργασία ώστε να διασφαλιστεί ο πιο λειτουργικός τρόπος συγκρότησης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

    Διαβάστηκε 1034 φορές

kep2.small

tm.240

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης