Σύσκεψη στο Δερβένι υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε, για την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου

Δελτία Τύπου | Πέμπτη, 05 Μαϊου 2011 11:33

Τη Δευτέρα 02 Μαΐου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παρευρέθηκε σε προγραμματισμένη σύσκεψη με το Δήμαρχο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κ. Α. Κλαδούχο, στο Δερβένι, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, κ. Παπαγγελόπουλο Άγγελο, κ. Πετρόπουλο Νικόλαο και κα. Αδάμ–Σπανογιάννη Ευαγγελία, καθώς και από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Από την πλευρά του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ερωστίνης, πέραν του  κ. Κλαδούχου, παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος, κ. Καραβάς Ανδρέας, Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, καθώς και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η κατασκευή του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου, που αφορά στην « Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου».Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Ο Σκοπός της συνάντησης ήταν να καθοριστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, προκειμένου να επιτευχθεί η γρήγορη υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 1.605.000 ευρώ και ταυτόχρονα να υλοποιηθεί σε άμεσο χρόνο η δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Δέδες σύμφωνα με την εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για την ταυτόχρονη μελέτη προσθήκης στο νέο σχολείο, η οποία θα βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργικότητας του νέου κτιρίου.

Στα πλαίσια της υλοποίησης της δέσμευσης του Αντιπεριφερειάρχη, αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των δύο Διευθύνσεων, των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύνταξης μελέτης προσθήκης και ταυτόχρονα να υλοποιηθεί η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου με τον ορθότερο και καλύτερο λειτουργικά τρόπο.

    Διαβάστηκε 1020 φορές

kep2.small

tm.240

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης