Εργασίες προστασίας του Πευκιά 01-12-09

Δελτία Τύπου | Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 01:00

Οι προσπάθειες της υπηρεσίας περιβάλλοντος του δήμου Ξυλοκάστρου για την προστασία του Πευκιά από την βαμβακίαση είναι συνεχείς και εντατικές.
Τον μήνα Νοέμβριο συνεργεία του δήμου τοποθέτησαν κολλητικές ταινίες και οικολογικές συγκολλητικές ρητίνες στους κορμούς πολλών πεύκων που παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα προσβολής από το έντομο της βαμβακίασης (Marchalina hellenica).
 

Η ενέργεια αυτή εμποδίζει την άνοδο το εντόμου από το έδαφος στους κορμούς των πεύκων και έχει θετικά αποτελέσματα όπως φάνηκε τον περασμένο Μάιο – Ιούνιο που για πρώτη φορά ο δήμος τοποθέτησε οικολογικές συγκολλητικές ρητίνες.
Εκτός αυτού υπάλληλοι του δήμου συνέχισαν τη φύτευση νέων πεύκων και την φροντίδα αυτοφυών πεύκων στα περιφραγμένα τμήματα του Πευκιά.
Παράλληλα με τις προσπάθειες αυτές, συνεργεία του Δασαρχείου Ξυλοκάστρου με τη συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων έκοψαν αρκετά νεκρά δέντρα και καθάρισαν τμήματα του Δάσους από ξερά κλαδιά κ.λ.π.
Η Δημοτική αρχή είναι σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία του Πευκιά. Με υπευθυνότητα επαγρυπνεί και συνεργάζεται με το Δασαρχείο, τους ειδικούς επιστήμονες (ΕΘΙΑΓΕ, Μπενάκειο κ.λ.π.) για την καταπολέμηση της βαμβακίασης.
 

    Διαβάστηκε 1899 φορές

kep2.small

tm.240

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης