«Μουσική παρουσίαση των Φιλαρμονικών του Δήμου Καλαβρύτων και του Δήμου Ρίου»

Δελτία Τύπου | Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 02:00
Το Σάββατο, 23 Ιουνίου και ώρα 9.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων στην Πλατεία του Χελμού, στην οποία θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Ρίου.
Το Σάββατο, 23 Ιουνίου και ώρα 9.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων στην Πλατεία του Χελμού, στην οποία θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Ρίου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα συμπατριώτη μας Τάκη Αποστολόπουλο, θερμό υποστηρικτή της επανίδρυσης και λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2007, που αποτελεί πλέον καθιερωμένο μουσικό γεγονός της χώρας μας και πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά και για τρεις ημέρες, από 21 έως 23 Ιουνίου, σε περισσότερα από 10 σημεία σε όλη την Αθήνα και σε άλλες 11 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η αρχή έγινε στις 21 Ιουνίου 1982, «Ημέρα της Μουσικής», με πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού κ. Jack Lang και με την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, με στόχο να βγουν όλοι οι μουσικοί στους δρόμους. Έκτοτε η Γιορτή της Μουσικής γίνεται εξαγώγιμος θεσμός και το 1985 εξαπλώνεται έξω από τα Γαλλικά σύνορα με πρώτη πόλη την Αθήνα, 1η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για εκείνη τη χρονιά, και με πρωτοβουλία της Μελίνα Μερκούρη.
    Διαβάστηκε 3328 φορές

kep2.small

tm.240

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης