Δελτίο τύπου σχετικά με τους εμβολιασμούς των πολιτών κατ’ οικον.

Ανακοινώσεις | Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 12:50

Στα  πλαίσια του εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας για την αντιμετώπιση της νόσου Covid -19, σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει στο Δήμο Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν και να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εμβολιασμοί κατ' οίκον αφορούν αποκλειστικά πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Για όλους όσοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό ή πάσχουν από βαριά ψυχική-νοητική νόσο ή δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς υποστήριξη. Για τη μη ταλαιπωρία των ευαίσθητων αυτών ομάδων αποφασίστηκε ο μονοδοσικός εμβολιασμός τους με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ιατρό δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.  Συγκεκριμένα, οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ οίκον θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό τους. Ο θεράπων ιατρός συμπληρώνει την αίτηση εμβολιασμού για τον ενδιαφερόμενο πολίτη και την καταχωρεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας.

Η χορήγηση του εμβολίου θα γίνεται στον χώρο διαμονής του ασθενή, από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου οι οποίοι θα επικοινωνούν με τους πολίτες για τη διευθέτηση του ατομικού τους ραντεβού.

Ο συντονισμός για τη διευθέτηση και χορήγηση του εμβολίου τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.

    Διαβάστηκε 276 φορές

Επιλογές

kep2.small

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης