Αρδευτικά Έργα στο Δήμο Ξυλοκάστρου

Ανακοινώσεις | Δευτέρα, 17 Μαϊου 2010 02:00

Μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία των αρδευτικών έργων στα Τ.Δ. Μάννας το 2005 και Παναριτίου το 2007 ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το αρδευτικό έργο των Στυλίων, προϋπολογισμού 434.100,00 €.
Πρόκειται για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου της περιοχής των Στυλίων, με σκοπό να μειωθούν οι απώλειες στο σύστημα μεταφοράς του νερού.

Με το έργο βελτιώθηκαν και επισκευάστηκαν οι εγκαταστάσεις υδρομάστευσης στην περιοχή «Τσακλάκι» και μεταφέρουμε νερό 90 m³ την ώρα σε απόσταση 1.200 μέτρων σε δεξαμενή 1.000 κυβικών.

Από τη δεξαμενή το νερό μεταφέρεται σε απόσταση 3.400 μέτρα στα όρια της περιοχής που θέλουμε να αρδεύσουμε. Η προς άρδευση περιοχή έχει έκταση 1.200 στρέμματα (αμπελοειδή).

Τα τελευταία χρόνια λόγω της λειψυδρίας είναι αναγκαίο να διαχειριστούμε σωστά και χωρίς απώλειες το λιγοστό νερό.

Το έργο είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την παραγωγή και την αγροτική οικονομία των Στυλίων.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Με το έργο αξιοποιούμε σωστά και ολοκληρωμένα τα νερά της περιοχής, δεν έχουμε απώλειες νερού από τα πρόχειρα και κακής κατασκευής υπάρχοντα δίκτυα και μεταφέρουμε μεγαλύτερες ποσότητες νερού στην περιοχή που θέλουμε να αρδεύσουμε (1.200 στρέμματα), που έχει μεγάλες ανάγκες λόγω του είδους των καλλιεργειών (αμπελοειδή).

Η δημοτική αρχή αποδεικνύει με την εκτέλεση τόσο σημαντικών έργων το μεγάλο ενδιαφέρον της για τους αγρότες μας στην προσπάθεια να ενισχύσουμε το αγροτικό εισόδημα και να δώσουμε ζωή στα χωριά μας.

    Διαβάστηκε 2693 φορές

kep2.small

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης