Ωδείο 2014-15

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης είναι το Ωδείο του  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και ιδρύθηκε το 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης είναι το μοναδικό Δημοτικό Ωδείο από την Πάτρα έως την Αθήνα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, από την ημέρα ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, είναι ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος μουσικός, Στέλιος Γκόλγκαρης.

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης αποσκοπεί στο να προσφέρει μουσική παιδεία υψηλής ποιότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών. Ειδικότερα, οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα πιστοποίησης της φοίτησής τους διαμέσου της συμμετοχής σε εξετάσεις αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του Ωδείου πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές συναυλίες, και μαθητικές αλλά και με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, με κορυφαία απ’ όλες τη συναυλία στην οποία παρουσιάστηκε το έργο Canto General των Pablo Neruda και Μίκη Θεοδωράκη με τη σύμπραξη γερμανικής συμφωνικής ορχήστρας και χορωδίας. Στη συναυλία παρευρέθηκε ο ίδιος ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης τιμώντας με την παρουσία του το Ωδείο αλλά και το Δήμο Ευρωστίνης.

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής μας ακολουθεί κοινωνική εκπαιδευτική πολιτική. Τα δίδακτρά του είναι από τα χαμηλότερα πανελληνίως, οι δε καθηγητές του είναι εγνωσμένης καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής κατάρτισης σε διεθνές επίπεδο.  

Στο Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης λειτουργούν τμήματα διδασκαλίας ανωτέρων θεωρητικών, κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας, πιάνου και αρμονίου, χάλκινων και ξύλινων πνευστών (στα πλαίσια της λειτουργίας της φιλαρμονικής του Δήμου), μονωδίας (κλασικό τραγούδι), σύγχρονου τραγουδιού, βυζαντινής μουσικής, μουσικολογίας (προετοιμασία μαθητών για εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών σπουδών των Πανεπιστημίων), μαθητικής χορωδίας, παραδοσιακής μουσικής καθώς και μουσικής προπαιδείας για παιδιά προσχολικής ηλικίας (ORFF) . Όλα τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα καθώς και η χορωδία παρέχονται δωρεάν.

Στόχοι του Ωδείου είναι η απαραίτητη καθοδήγηση, μέσα από τη διοργάνωση σεμιναρίων από καταρτισμένους καθηγητές, ώστε να είναι εφικτή η ενασχόληση με τη μουσική σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και η πολιτιστική δράση, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο,  με τη διοργάνωση εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Logo.doe

Εγγραφές & Πληροφορίες

Ώρες Λειτουργίας
Παρασκευή 15:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 16:00

Τηλέφωνα Επικοινωνίας
Γραμματεία: 27430-31252
(στις παραπάνω ώρες)
Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γκόλγκαρης Στέλιος: 6946767730 (καθημερινα)

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης