Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Σύσκεψη στο Δήμου Ιλίου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής

Δελτία Τύπου | Τετάρτη, 10 Μαϊου 2017 13:08

Το Δήμο Ιλίου επισκέφτηκαν την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτης Καλύβα.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου κ. Νίκου Ζενέτου, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με κυρίαρχο αυτό της Κοινωνικής Πολιτικής, των Κοινωνικών δομών και δράσεων των δύο Δήμων.

Από πλευράς Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ζητήθηκε η παροχή βοήθειας και απαραίτητης τεχνογνωσίας για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών δομών του.

Ο Δήμος Ιλίου, μέσω ενός σύγχρονου πλέγματος κοινωνικής προστασίας, αναπτύσσει δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, την πρόληψη και αγωγή υγείας των κατοίκων του και παράλληλα παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασής του Δήμου Ιλίου διαθέτει Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικό Φαρμακείο, Παντοπωλείο, Συσσίτια, Γραφείο Διαμεσολάβησης και γενικότερα σύγχρονες και εξειδικευμένες δράσεις κοινωνικής φροντίδας.

Ταυτόχρονα, στο Δήμο Ιλίου υλοποιείται μηχανοργάνωση όλων των δομών της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι ωφελούμενοι των κοινωνικών προγραμμάτων.

    Διαβάστηκε 610 φορές

Οδηγός Προστασίας - Μέδουσες

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

sos_15900

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης